25 maart 2019

Uitnodiging Workshop
School@Work 2.0!

Met het schooljaar 2017-2018 is School@Work gestart. Een initiatief van Promen en mboRijnland om jongeren en jongvolwassenen in een kwetsbare positie en met afstand tot de arbeidsmarkt, te begeleiden naar een opleiding, startkwalificatie of passende baan. Dit initiatief heeft vorig schooljaar navolging gekregen in de gemeenten Alphen aan den Rijn en Leiden. Met de Gemeente Woerden en Zoetermeer zijn we in gesprek over een eventuele start van School@Work.

MboRijnland heeft in haar Kwaliteitsagenda 2019-2023, School@Work als project opgenomen en wil graag met haar partners en stakeholders in gesprek over hoe we dit initiatief kunnen versterken en verbreden. Voor de komende vier jaar zijn hiervoor vanuit de Kwaliteitsagenda middelen beschikbaar om creatief invulling te geven aan School@Work 2.0. Dat betekent dat we de mogelijkheid hebben om met elkaar School@Work een extra impuls kunnen geven.

Als start van dit meerjarige programma organiseert mboRijnland een bijeenkomst School@Work 2.0! Dit doen we op: 24 april bij het PLNT Centre for Innovation en Entrepreneurship te Leiden. Deze interactieve bijeenkomst staat in het teken van ‘leren en innoveren’.

De datum en locatie voor de bijeenkomst zijn zo gekozen, omdat gelijktijdig door mboRijnland een Creathon voor en met jongeren, wordt georganiseerd in het kader van de motie Kwint en Özdil. Deze motie voorziet in een proef waarin gemeenten en mbo-instellingen, studenten met een Entree of mbo niveau 2 opleiding nog twee jaar begeleiden bij hun start op de arbeidsmarkt. Dit initiatief heeft een nauwe relatie met School@Work 2.0, en we willen jullie dit inspiratiemoment niet onthouden!

Door de bijeenkomst op dezelfde dag en locatie te organiseren willen wij de partners en stakeholders van School@Work de mogelijkheid bieden om (een deel van) dit evenement mee te maken. Het draait immers om dezelfde doelgroep en het geeft inzicht in creatieve werkvormen om innoveren en implementeren met elkaar mogelijk te maken.

Wij nodigen u van harte uit om op deze dag aanwezig te zijn en horen graag wie we uit uw organisatie mogen begroeten.

Programma Workshop School@Work 2.0

10:00uOpening
10:15uTerugblik op School@Work (tips en tops)
10:45uKorte toelichting op de Kwaliteitsagenda 2019-2023 Kennisschool/School@Work 2.0/Operatie Kwintslag
11:30uInteractieve sessie Initiatieven voor School@Work 2.0 /Presentaties voorbeelden en uitwisselen
12:30uLunch & inspiratiegelegenheid Creathon@Work
13:15uInteractief plenair Samenwerkingsvormen/Tijdlijnen en betrokkenheid
13:45uWrap-up en vervolgafspraken
14:00uSluiting & aansluiting Creathon@Work

Na de sluiting kunnen geïnteresseerden de creathon zelf ervaren. De pitches en prijsuitreiking door de jury (naar verwachting inclusief de Kamerleden Kwint en Ozdil) vinden plaats tussen 16:00u en 17:30u. Wij sluiten af met een borrel en een spetterend optreden van ……………….(Dit is nog een verrassing)! Hierbij bent u van harte uitgenodigd!

Parallelsessie School@Work 2.0
Datum : 24 april as.
Tijd : 10.00 – 14.00 u (incl. lunch)
Locatie : PLNT Centre for Innovation en Entrepreneurship, Langegracht 70 Leiden
Aanmelden kan via: wtschroots@mborijnland.nl

Hartelijke groet,
Klaske Apperloo
Directeur Mbo college Entree
(Mbo college Start Up i.o.)