23 maart 2019

Duurzame begeleiding naar de arbeidsmarkt

De motie Kwint en Özdil vraagt van ons ROC dat wij studenten die hun diploma hebben gehaald en uitstromen naar werk, nog 2 jaar begeleiden op de arbeidsmarkt. mboRijnland vindt dit een heel belangrijk. Daarom doen wij met studenten van Entree mee aan de pilot onder de naam: Operatie Kwintslag.

 

Wij geven de pilot vorm met studenten van Entree die hun opleiding volgen bij de Leerwerkbedrijven van 4 Gemeenten. Omdat de opleiding helemaal gegeven wordt bij het leerwerkbedrijf, heet deze opleiding School@Work.

 

Het is belangrijk dat de pilot slaagt! We willen niet opleiden voor werkloosheid, maar voor participatie! Daarom gaan we de begeleiding die gevraagd wordt na diplomering niet voor onze studenten verzinnen, maar door onze studenten vorm laten geven. Dit doen we tijdens het start-evenement Creathon@Work.

 

Hoe mooi dat hier ook alle collega’s van de leerwerkbedrijven van School@Work aanwezig zijn voor een workshop.  Dit om de opleidingen die we in de praktijk geven, nog beter uit te werken. Kortom: Creathon@Work + School@Work = Operatie Kwintslag!